Fundatia ”Noi Orizonturi” Lupeni propune amenajarea unui traseu de ciclism montan de tip  flow trail dedicat statiunii Pasul Vulcan.  Astfel, dupã traseele din Straja, si Pasul Vâlcan ar putea avea astfel de locatii dedicate pasionatilor de sport în aer liber.
“Acest proiect subliniazã nevoia, oportunitãtile si directiile de dezvoltare a capacitãtii turistice a Vãii Jiului, un areal sãrac, cu o economie degradatã. În afarã  turismului de iarnã acest proiect prezintã  alternative  de dezvoltare a Vãii Jiului. Proiectul evidentiazã în primul rând cum se poate dezvolta Valea Jiului prin intermediul ciclismului montan, dar face referire totodatã si la alte sporturi  ce pot fi practicate în naturã precum escalada, speologia etc, tinând cont de  faptul cã Valea Jiului detine potentialul turistic necesar pentru a atrage turisti pasionati de activitãti  outdoor de diferite nivele de intensitate”, mai spune Gheorghe Ile.
Valorificarea turismului montan, oferirea unor experiente turistice complete pentru pasionati si experti în ciclism montan, organizarea de evenimente montane sportive, pot contribui la dezvoltarea economicã a municipiului Vulcan.
Monika BACIU