Rentabilitatea CEH, conditia esentialã pentru a functiona

Complexul Energetic Hunedoara ar putea functiona, în viitor, dacã nu va mai fi prins în vârtejurile politice. Este declaratia lui Ludovic Orban, presedintele PNL. Acesta s-a aflat, sâmbãtã la Deva, unde a discutat si despre problema Complexului Energetic Hunedoara.
“Complexul Energetic Hunedoara va rezista dacã este rentabil, dacã genereazã profit. Aici a existat un plan de restructurare, trebuie pãstrate acele companii miniere care pot sã genereze profit, celelalte piese din angrenaj trebuie, de asemenea, sã genereze profit. În conditiile date, existã un oarecare temei de a exista. Dacã se iau decizii politice si nu se iau decizii economice care sã aibã la bazã adevãrate planuri de dezvoltare pentru companie, nu stiu dacã va exista, în continuare”,  a declarat, la Deva, Ludovic Orban, presedinte Partidului National Liberal. Bãtãlia politicã s-a ascutit, în aceste zile, la nivelul Complexului. Se cautã un nou director general care sã conducã societatea. La bursa zvonurilor au fost indicate mai multe nume, aproape toate din sfera de influentã a Partidului Social Democrat.
21 iunie – data judecãrii insolventei CEH
Dosarul în care se judecã insolventa Complexului Energetic Hunedoara a fost repus pe rolul instantei de la Curtea de Apel Alba. Termenul de judecatã a fost stabilit pentru data de 21 iunie. Dosarul a fost repus pe rol dupã ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a respins solicitarea Sindicatului Noroc Bun care a depus o cerere de interventie. Potrivit procedurii, instanta are douã variante, fie admite intrarea în insolventã a CEH, fie o respinge.
În paralel, pe rolul Tribunalului Hunedoara a mai fost înregistrat, anul acesta, un dosar în care o firmã din Bucuresti cere deschiderea insolventei CEH. Situatia financiarã a societãtii este dramaticã. Ministerul Energiei arãta cã societatea înregistra un activ contabil net de minus douã mliarde de lei.
Monika BACIU

Advertisements

6 comentarii la „Rentabilitatea CEH, conditia esentialã pentru a functiona

 • 3 iunie 2018 la 19:25
  Permalink

  Ar fi profitabil daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan .

  Răspunde
 • 3 iunie 2018 la 22:54
  Permalink

  Absolut corect. Conditie necesara pentru orice societate comerciala indiferent de natura actionariatului: de stat sau privat. Fara discriminare. Cu egalitate de sanse pentru toti participantii intr-o piata libera.
  Asadar toate entitatile CEH ineficiente economic trebuie inchise, iar cele care au sansa sa devina eficiente in urma unor investitii trebuie sa ramana. Pentru acestea se vor gasi cu siguranta si investitori. Daca nu vor exista investitori si/sau bancile nu sunt dispuse sa acorde imprumuturi pentru finantarea investitiilor inseamna ca evaluarea a fost complet nerealista. Notiunea de ajutoare de stat la nesfarsit trebuie sa dispara.

  Răspunde
 • 4 iunie 2018 la 08:10
  Permalink

  A inceput campania elctorala,Orban la Deva,Ciolos la Petrosani.Toti vor sa salveze Valea Jiului din punct de vedere economic acum cand CEH-ul inregistreaza ultimele zbateri.Interesant cum oamenii politici isi aduc aminte de Vale doar in preajma alegerilor,oare de ce ? Raspunsul e simplu si cred ca-l stiti,nu are rost sa-l mai scriu,il va scrie cel cu investitiile ….

  Răspunde
 • 4 iunie 2018 la 17:47
  Permalink

  Votati PNL si se vor mai deschide doua mine

  Răspunde
 • 5 iunie 2018 la 05:20
  Permalink

  Nu va mai tine vrajeala ,bugetul statului este pe butuci (ciutaci)

  Răspunde
 • 6 iunie 2018 la 18:46
  Permalink

  Iar? pnl cu vorbe n vânt parc? mai demult aduceau la mintia 2 reactoare

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.