Desi pare greu de crezut, totusi este adevarat !In prezent, cand lumea este intr-o continua miscare si evolutie, la Petrosani, in gara, calatorii nu au nici macar unde sa isi faca nevoile, desi in acest sens s-au facut nenumarate sesizari, iar cotidianul nostru a atras in repetate randuri atentia asupra acestui lucru.

Pentru ca de ani de zile aici nu mai functioneaza niciun WC public, oamenii care au de asteptat cateva ore, fie se abtin pana le vine trenul, fie merg pe unde apuca, in tufisuri si chiar pe la colturile cladirilor.

“Ce fac daca imi vine sa merg la toaleta?! Pai ma duc prin boscheti, pe la colturi, pe unde pot si eu”, ne-a declarat un calator. “Va dati seama, mai ales pentru noi, femeile, este si mai greu. Incerc sa-mi fac toate nevoile acasa, dar daca am de asteptat vreo doua ore pana vine trenul, eu ce fac atunci?! Unde ma duc? , a spus si o femeie.

“Stiu ca este rusinos, dar nu am ce face. Cand imi vine, ma duc si eu undeva, macar sa ma ascund putin, si imi fac treaba. Asta e, nu am ce face”, a spus un alt calator.

De fapt, aici exista doua toalete ecologice, dar care stau inchise, pentru ca sunt murdare si vechi. Mai rau, insa, este faptul ca vechile WC-uri publice, care inainte erau cu taxa, au fost blocate la intrare cu niste scanduri, desi ar fi trebuit curatate si reabilitate. Cei de la Regionala CFR Timisoara, care iau deciziile ce vizeaza confortul calatorului care are nevoie macar de conditii umane de asteptare si calatorie, se pare ca nu se uita si in teritoriu.

Construirea unui WC public nu implica o investitie de nesuportat, ci aici vorbim mai degraba de nepasare.

Un alt aspect care ridica intrebari este si acela ca aici, in gara, functioneaza cateva baruri si localuri de alimentatie publica, care de asemenea, conform legi, atata timp cat vand bauturi alcoolice, ar trebui sa aiba un WC pentru clienti. Dar, credeti ca au?!

Luiza Andronache