Mai multe actiuni sunt dedicate copiilor din Petrosani, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.  Parada costumelor de  carnaval va deschide  evenimentele, iar copiii  îmbrãcati în personaje de poveste sau din desenele  animate, vor defila, la fel  ca în fiecare an, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Petrosani. Magicianul povestilor, Marian Râlea, vine la Petrosani, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Totul face parte din actiunile organizate pentru copii de Primãria municipiului Petrosani si de Teatrul Dramatic ID Sîrbu din localitate. Ziua Internationalã a Copilului este marcatã, de câtiva ani, la Petrosani într-un mod aparte. Aici are loc parada costumelor de carnaval, eveniment la care participã sute de copii costumati în cele mai haioase si spectaculoase costume. Anul acesta, evenimentul va fi mai deosebit.
“Pe lângã prescolarii si scolarii din unitãtile de învãtãmânt din Petrosani care sunt asteptati la paradã, actorii Teatrului ID Sîrbu, îi vor însoti pe cei mici si vor interpreta momente din povestile copilãriei. La încheierea paradei, pe esplanada teatrului va avea loc un spectacol pentru copii intitulat “Drumul lui Fãt Frumos”, cu participarea lui Marian Râlea, magicianul povestilor”, sustine  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Apoi, cei mici sunt asteptati în Parcul Carol Schretter. Acolo, Alexandru Skroban îi invitã la o plimbare cu locomotiva. Acesta va scoate, din nou, locomotivã în parcul central, oferindu-le celor mici o reprizã de plimbare pe sine.
Monika BACIU