Ingineria Mecanicã, la promotia cu numãrul 70

 

Promotia cu numãrul 70 a Universitãtii din Petrosani îsi încheie acum anul universitar, iar Facultatea de Inginerie Mecanicã si  Electricã a organizat un eveniment în aula universitãtii. A fost un moment emotionant, însusi Rectorul acestei scoli afirmând cã, acum 35 de ani, era proaspãt absolvent al scolii superioare de la Petrosani, la acelasi profil, care atunci era denumit Masini si Instalatii Electromecanice.
„Avem plãcerea ca aceste promotii sã fie cele aniversãrii a 70 de ani de învãtãmânt superior la Petrosani, promotii care vor duce, în continuare, faima scolii noastre, atât în activitatea de productie, cât si în cea de învãtãmânt si de cercetare pe care o vor desfãsura. Sigur, o parte dintre ei, cei mai buni, vor rãmâne aici la masterat si doctorat, iar altii vor cãuta sã îsi facã specializãri complementare în asa fel încât sã poatã avea un bagaj mai larg de cunostinte, care sã le foloseascã pe viitor”, a spus prof univ dr ing habil Sorin Radu, rector al Universitãtii din Petrosani. Seful de promotie a fost, în acest an, studentul Remus David, care le-a multumit dascãlilor sãi pentru faptul cã a ajuns un om, cu o  culturã bogatã, dobânditã în aceastã scoalã.
„Vreau sã multumesc, în mod special, persoanelor datoritã cãrora azi mã aflu aici, care mi-au oferit sprijinul neconditionat pe  parcursul acestor 4 ani minunati. Astãzi sunt aici în fata dvs, plin de bucurie, onoare si respect, mãrturisindu-vã  cã invitatia de a tine discursul, în ceremonia de încheiere, a sefului de promotie din cadrul Facultãtii de Inginerie Mecanicã si Electricã, am primit-o cu o deosebitã plãcere, dar si cu emotie fireascã, întrucât este minunat sã vezi cã munca de 4 ani este încununatã de onoare”, a spus si Remus David, sef de promotie, în fata auditoriului, format din studenti îmbrãcati în robe si profesori.
Universitatea din Petrosani celebreazã în acest an 7 decenii de la primii ingineri care au fost calificati aici. Promotia de acum este cea care are norocul sã fie cea cu numãrul 70, iar ceremoniile de absolvire se încheie joi cu festivitatea Facultãtii de Stiinte Economice.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Ingineria Mecanicã, la promotia cu numãrul 70

  • 3 iunie 2018 la 09:49
    Permalink

    Scoala superioara din Petrosani,cum place doamnei Diana sa scrie,a fost creeata pentru necesitatile industriei miniere in plin avant in Romania dupa anii 60.Azi cand industria miniera e doar o trista amintire a ceea ce a fost odata,pentru absolventii de la masini si instalatii miniere cu numarul 70 ramane doar fastul si roba…..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.