Consilierii locali din municipiul Petrosani vor trebui sa decida astazi-joi daca sunt de acord macar de principiu cu concesionarea lucrarilor deja realizate in Statiunea Parang.
Municipalitatea trebuie sa rezolve aceasta problema cat mai repede dat fiind faptul ca sezonul bate la usa, iar edilii nu vor putea mentine partiile deschise.

In primul rand pentru ca nu au oameni suficienti si nici nu pot face angajari de personal, dar nu au nici fondurile necesare pentru intretinerea si exploatarea lucrarilor facute in statiune in baza proiectului,,Dezvoltarea domeniului schiabil  in zona turistica Parang”. Daca partiile, posibil telescaunul dar si tunurile de zapada ar fi concesionate catre o societate care sa le exploateze, la bugetul ar intra lunar o suma de bani de pe urma concesiunii, adica minim 3% din valoarea veniturilor realizate din exploatarea serviciilor.

De altfel aceasta valoare este si cea de la care se va pleca la licitatia pentru concesionare. Astfel, alesilor locali le vor fi prezentate astazi-miercuri motivele pentru care ar trebui concesionate pe 20 de ani, serviciile rezultate din implementarea proiectului,,Dezvoltarea domeniului schiabil in zona turistica Parang”. In luna iunie, fostul legislativ a respins un proiect asemanator care prevedea concesionarea aceluiasi obiectiv.

Maximilian Ganju