Povesti, culoare, magicieni si stãtui vivante. Sunt doar câteva dintre activitãtile care vor avea loc în Valea Jiului, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. La Lupeni, actiunile se vor desfãsura pe parcursul a douã zile.
“Vã asteptam, dragi copii din Lupeni, sã ne jucãm de-a copiii mari, sã fim printi si zâne bune, supereroi si vrãjitoare! Vã îmbrãtisez, dragii mei si nu uitati sã credeti în magie si în voi. Noi putem, noi suntem magicieni! Dragi copii si pãrinti, vã asteptãm în Parcul Copiilor din Bãrbãteni, atât joi, 31 mai, începând cu orele 18,00 cât si pe 1 iunie, începând cu orele 13,00 sã petrecem momente de neuitat împreunã cu Magicianul Marian Râlea si cu actorii de la Teatrul „Ion D. Sîrbu” din Petrosani. Primãria si Consiliul local Lupeni a pregãtit, pe lângã aceste momente si alte surprize dedicate Zilei Copilului”, spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  La Vulcan, edilii le-au pregãtit copiilor, spectacole si “1000 de povesti”.
“ Prin acest spectacol, actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petrosani readuc în atentia publicului spectator, momente si jocuri din copilãrie. Un povestitor si mai multi actori vor da viatã mai multor personaje din basmele copilãriei. În cadrul acestui eveniment veti putea întâlni o serie de Statui Vivante – cel mai frumos spectacol de artã stradalã”, spune Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan.  Actiuni similare vor avea loc si în cele trei orase ale Vãii Jiului, acolo unde copiii sunt invitati sã ia parte la diferite concursuri si activitãti dedicate lor.
Monika BACIU