Ziua Mondialã a Mediului va fi marcatã la Petrosani. Tinerii vor fi angrenati în activitãti.  În fiecare an pe data de 5 iunie în peste 100 de tãri ale lumii se sãrbãtoreste Ziua Mondialã a Mediului, element  important al programului ecologic elaborat de ONU. Tema din acest an este “Combaterea poluãrii cu plastic”
“Aceastã zi de sãrbãtoare constituie un prilej pentru comunitate de a se mobilizeze si prin manifestãri comune sã atragã atentia asupra necesitãtii protejãrii factorilor de mediu. Este o zi în care constientizãm mai mult decât oricând cã depinde de fiecare din noi sã pãstrãm Pãmântul o planetã vie, sã gestionãm resursele naturale, sã reducem poluarea”, spun organizatorii.  Casa Pro Urbis, Asociatia Pro-Parâng si Primãria municipiului Petrosani sunt organizatorii evenimentului.
“Evenimentele  organizate cu acest prilej sunt diverse: concursuri scolare, raliuri stradale, parade ale biciclistilor, expozitii, ecologizare si plantare de arbori,  campanii de reciclare  selectivã”, mai spun organizatorii.  Evenimentul va fi organizat în data de 6 iunie, în zona Centrului Civic.
Monika BACIU