Adrian David: “Nu mai putem sã venim cu solutii de moment, cu pansamente total nefunctionale”

Liberalii hunedoreni au conceput un program de dezvoltare pentru judetul Hunedoara. Documentul a fost lansat în dezbatere publicã, astfel cã orice hunedorean care are propuneri coerente poate sã le prezinte. Liberalii vor astfel sã realizeze o strategie de dezvoltare a judetului pe termen lung.
“Am decis de a lansa într-o dezbatere publicã un document, o viziune a PNL, cu privire la  dezvoltarea judetului Hunedoara pentru urmãtorii 6 ani. Am considerat cã e un moment potrivit pentru a aduce în discutie un asemenea subiect din cauza lipsei de strategie arãtatã si demonstratã de partidul care guverneazã România si judetul Hunedoara, din cauza unei atitudini disproportionate cu privire la problemele pe care le are judetul nostru si cred cã este un gest normal, un gest de responsabilitate al unui partid, la care cuvântul de ordine este DEMNITATEA, RESPECTUL  fatã de  alegãtori. Nu mai putem sã discutãm în termeni fãrã fond, nu mai putem sã venim cu solutii de moment, cu pansamente total nefunctionale cu privire la investitii, cu privire la judetului nostru si cu privire la viitorul Vãii Jiului”,  a declarat Adrian David, prim-vicepresedinte PNL Hunedoara, în cadrul unei conferinte de presã.
În cazul în care nu se intervine în viitorul apropiat, depopularea în judetul Hunedoara se va accentua. Pentru a  atenua efectele migratiei, dar si pentru a dezvolta corespunzãtor judetul,  liberalii au identificat  cinci directii de actiune. Acestea constau în valorificarea contextului cultural – istoric, restructurarea si dezvoltarea economicã, dezvoltarea capitalului uman si social, modernizarea sistemului de transport si protectia si valorificarea resurselor de mediu.
“Documentul cuprinde 5 directii pe care noi  le-am considerat firesti, fezabile si pretabile pentru o discutie care se va întinde pe un termen lung. Intentionãm sã  finalizãm acest document în iarna anului 2019.  Ca orice lucru serios, am încercat sã nu tratãm simptome, ci sã tratãm cauze. Acest document începe cu o foarte amplã analizã a judetului nostru. Am pus pe hârtie, tot ce am identificat noi în aceastã analizã diagnosticã. Concluziile care  le-am tras nu sunt foarte optimiste, dar în niciun caz nu sunt pesimiste. Lucrurile pot fi întoarse în favoarea hunedorenilor, pot fi întoarse în favoarea Vãii Jiului, în conditiile în care politicienii îsi asumã o responsabilitate mai mare. A trecut, definitiv, vremea vorbelor si vremea declaratiilor politice. Noi intentionãm ca acest document sã aibã caracter legislativ pentru alesii locali în viitorul mandat. Acolo unde vom câstiga primãrii, dacã vom câstiga Consiliul Judetean sunt prioritãti de la care nu ne vom abate, pentru a recupera decalajul generat în ultimii 30 de ani. Nu ne excludem nici noi, ca partid, din aceastã  succesiune la guvernare (judeteanã –n.r.) pentru 12 ani PNL a condus judetul Hunedoara si, probabil, cã pe lângã lucrurile bune s-au si omis din prioritãti. Nu pot sã vorbesc despre partidul meu în termeni superlativi, chiar ne asumãm anumite lucruri, dar ceea ce este important este cã suntem singurii care ne asumãm anumite lucruri si suntem singurii care punem pe masã anumite oferte concrete care sã nu mai poatã fi înlãturate prin discursuri de genul cã “nu putem sã facem cã am mostenit o situatie dezastruoasã””, a mai precizat sursa citatã.
Adrian David considerã cã judetul Hunedoara este administrat necorespunzãtor de social-democrati. La jumãtatea mandatului, acestia nu au venit cu viziuni concrete pentru dezvoltare.
“Nu existã, astãzi, la doi ani de zile de când judetul este condus de PSD o strategie clarã care sã fie cunoscutã de toatã lumea. Este o chestiune care, pe mine, ca  simplu hunedorean, mã deranjeazã foarte mult”,  a mai spus David.  Documentul va fi supus unor îmbunãtãtiri pânã în anul 2019.
Monika BACIU

2 comentarii la „Adrian David: “Nu mai putem sã venim cu solutii de moment, cu pansamente total nefunctionale”

 • 30 mai 2018 la 13:45
  Permalink

  Vreti sa spuneti ca domnul acesta este un simbol liberal? Poate ca da…

  Răspunde
 • 3 iunie 2018 la 13:39
  Permalink

  Pdl-ul cand a fost la guvernare a taiat salariile si pensiile la oameni ,au inchis intreprinderi,oameni mai ales tinerii au plecat in strainatate

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.