Magda Catone si Claudiu Bleont le-au oferit petrosãnenilor momente spumoase de comedie.  “Un bãrbat si mai multe femei” este piesa care doveste cã actul cultural – artistic  nu are vârstã, piesa fiind de actualitate si astãzi.
Sala Cinematografului Victoria a gãzduit prima piesã de teatru. Marii artisti ai teatrului românesc, Magda Catone si Claudiu Bleont au interpretat piesa “Un bãrbat si mai multe femei”. Pret de câteva clipe, locul Magdei Catone a fost luat de actrita Emilia Popescu.  Sistemul birocratic, de  actualitate si în zilele noastre, îl plaseazã pe Gavrunski, interpretat, magistral, de Claudiu Bleont ca victimã.
De la obtinerea unei adeverinte pentru un permis de conducere, actorul ajunge încãtusat de sistem. Adeverinta imposibil de eliberat îi trezeste lui Gavrunski trãiri extreme si de intensitate maximã. Trecerea de la agonie, la extaz îi este asiguratã de o femeie care interpreteazã opt tipologii. Magda Catone îsi începe reprezentatia prin rolul femeii resemnate, si anume sotia. Magda Catone a trecut prin personajele care l-au scos din minti pe Gavrunski. Pentru cei doi actori, piesa de teatru a devenit “actul de identitate”, asa cum au spus pe scena cinematografului din Petrosani.
Tot la Petrosani s-a nãscut spectacolul, în urmã cu  35 de ani, atunci când cei doi actori au pus în scenã piesa. Spectacolul antreneazã  publicul într-un amalgam de stãri contrarii si ridicã  întrebarea celebrului Cãrtãrescu ,,de ce iubim femeile”.  Actorii au smuls hohote de râs si ropote de aplauze din partea publicului petrosãnean.
Monika BACIU