Complicele sãu, o minorã din localitatea Petrila, a mintit în anchetã si acum este cercetatã penal. Dacã va fi gãsitã vinovatã de denaturarea adevãrului, individul trimis dupã gratii ar putea cere rejudecarea dosarului sãu.
”Spaima taximetristilor” a primit o pedeapsã de aproape 15 ani de închisoare, pentru cã a comis nu mai putin de 11 spargeri consecutive. Alin Armeanu Constantin a comis furturile pe raza Vãii Jiului, cu precãdere în Petrosani si Petrila, tintele lui fiind microbuzele de transport în comun si taxiurile. Recidivistul, de 34 de ani, se aflã în penitenciar si a fost prins în flagrant dupã ce a spart mai multe autovehicule într-o singurã noapte. Dosarul sãu ar putea fi redeschis dacã se va dovedi cã minora cu care a dat o parte din spargeri a mintit în declaratii, asa cum sustin procurorii.
Tânãra, condamnatã si ea la o mãsurã educativã, riscã acum o pedeapsã mult mai asprã dacã va fi gãsitã vinovatã. Hotul avea asupra lui instrumentele cu care actiona: levier, surubelnitã, patent, mãnusi, lanternã, rolã de bandã adezivã si chei pentru lacãte, dar si bunuri si sume de bani a cãror provenientã nu o putea justifica. Bunurile sustrase din autoturisme au fost recuperate, dar prejudiciul total a fost cu mult mai mare pentru cã a avariat autovehiculele. Cei mai multi dintre pãgubiti n-au mai avut pretentii de la individ si nu s-au mai constitutit parte civilã în proces. \
Maximilian Gânju