Zeci de actori, instrumentisti, oameni de culturã si sute de spectatori si-au anuntat deja prezenta la Gala Teatrului din Petrosani, odatã cu  celebrarea celor  70 de ani.
Sunt vândute aproape toate bilete la cele 11 spectacole cu actori de renume national si asta, spune directorul institutiei, este un plus pentru institutia de culturã de la noi. „Sunt deja câteva spectacole sold-out, cam 4 din cele 11 spectacole mari. Si celelalte se apropie de epuizare în ceea ce priveste vânzarea biletelor. Noi asteptãm cu emotii ce cresc cu fiecare zi. Tot teatrul este într-o efervescentã, asa cum nu a mai fost niciodatã. Aceastã galã, atât de amplã, este asteptatã de publicul din Petrosani cu sufletul la gurã si suntem sub tirul cererilor de bilete si deja misiunea teatrului este, pe jumãtate îndeplinitã”, a spus Cosmin Rãdescu, manager Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu.
Claudiu Bleont, Cezara Dafinescu, Marcel Iures, Horatiu Mãlãiele, Maia Morgenstern, Dan Puric sau Florin Piersic junior vin la Teatrul Dramatic din Petrosani, în spectacole de galã, la împlinirea a 7 decenii de existentã a institutiei de culturã de la noi. Teatrul I.D. Sîrbu marcheazã astfel evenimentul de anvergurã, iar totul porneste  în 26 mai, de la casa lui I.D. Sîrbu.
Unul dintre cele mai asteptate momente este, însã, si cel al întâlnirii cu Carmina Burana, pentru cã asa ceva nu s-a mai vãzut la Petrosani.  „Publicul a primit foarte bine mai ales cã vorbim de o institusie cu un renume international. Filarmonica Olteniei va face un spectacol simfonic cu peste 100 de artisti, peste 60 de instrumentisti în orchestrã, plus corul din 55 de membri, plus 3 solisti. Cred cã sala teatrului va suna într-un fel. Carmina Burana este o operã simfonicã pe care o iubesc si, ca selectioner al acestei gale, mi-am permis luxul de a-i chema aici, într-un concert pe care l-am vãzut, de mai multe ori, la Craiova”, a adãugat Cosmin Rãdescu.
Este unul dintre cele mai importante proiecte, pe care teatrul din Petrosani le organizeazã si pentru aceasta, Consiliul Judetean a alocat suma de 300.000 de lei, bugetul din acest an al institutiei de la Petrosani fiind cel mai mare pe care l-a avut  vreodatã. Spectacolele încep sâmbãtã, de la ora 10,00, cu marsul initiatic de la casa lui I.D. Sîrbu  din Petrila.
Diana Mitrache