De Ziua Internationalã a Copilului, la 1 iunie, când toti copiii au o zi liberã, în Petrosani vor defila toate personajele din filme si desene animate.
Va fi deja celebra paradã a costumelor de carnaval, iar copiii vor fi asteptati de actorul Marian Râlea, în fata teatrului. „Pe 1 iunie avem parada costumelor de carnaval, asa cum facem în fiecare an. Sunt invitati toti copiii. Începe vineri, de la ora 10,00, din fata primãriei, dupã care plecãm într-un mars pânã la teatrul I.D.Sîrbu, unde va fi un spectacol  în aer liber, cu celebrul actor, pentru copii, Marian Râlea”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Ziua copilului a fost mentionatã prima datã la Geneva la Conferinta Mondialã pentru Protejarea si Bunãstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tãri, au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. Dupã aceastã conferintã, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sãrbãtoritã pentru prima datã în data de 23 aprilie 1920.
În anul 1954 Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat sã dispunã de o zi la asa-numita „Ziua copilului”, iar în România Autoritatea Nationalã pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.
Diana Mitrache