Apa Serv, societatea care distribuie apa si gestioneazã sistemul de canalizare al Vãii Jiului începe o campanie de informare a cetãtenilor, pentru a constientiza cât de nocive sunt servetelele umede.
Asta, pentru cã tot mai des, canalizarea se înfundã din cauza lor si oamenii sunt nevoiti sã cearã  ajutorul masinilor  care sã desfunde canalizarea. Totul, pentru cã nu sunt degradabile si în canalizarea formeazã adevãrate fuioare ce greu pot fi înlãturate.
Angajatii de la ape vor face asta într-un mod inedit. „Am fãcut si anul trecut la fel si cred cã a avut ceva impact asupra  cetãtenilor. Vrem sã continuãm acest lucru si, de sãptãmâna viitoare, deja caravana bicicletelor de la Apa Serv va merge în toatã Valea Jiului.  Chiar în Londra se vrea oprirea fabricãrii acestor servetele umede, fiindcã ele dãuneazã si canalele  din centrul Londrei sunt înfundate din aceiasi cauzã”, a spus Costel Avram, director general SC Apa Serv. Statia de epurare de la Dãnutoni este mereu înfundatã de aceste servetele umede, iar campania se adreseazã tuturor celor care nu se  gândesc atunci când aruncã în WC o bucatã de servetel.  Apa Serv a derulat încã de anul trecut campania cu titlul „Canalizarea nu este cosul  tãu de gunoi”, iar acum se axeazã pe acest tip de deseuri ce sunt aruncate în canalizare.
Diana Mitrache