Curtea de Apel Alba Iulia a respins solicitarea Procuraturii din Aosta, Italia înaintatã prin Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Alba Iulia, în cazul tânãrului din Petrila, condamnat în peninsulã pentru proxenetism.
Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au constatã cã Florin Muntean nu a fost de acord sã fie predat autoritãtilor judiciare italiene si nu a renuntat la regula specialitãtii (adicã persoana extrãdatã nu va putea fi judecatã sau privatã de libertate pentru o altã infractiune decât cea care a motivat extrãdarea, în conditiile si cu exceptiile prevãzute de lege). Instanta din Alba a recunoscut si a dispus executarea în România a pedepselor aplicate de italieni, pedepse primite de individ pentru proxenetism, furt ori uz de fals, în total 7 ani si 4 luni închisoare si 6180 de euro amendã penalã. Petrileanul a stat închis o parte din pedepsã iar judecãtorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au constatat cã perioada rãmasã de executat este de 4 ani 7 luni si 23 de zile. ” Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei la data  pronuntãrii prezentei sentinte, conform art. 98 al. 3 din Legea nr. 302/2004. Comunicã hotãrârea rãmasã definitivã autoritãtii competente a statului emitent si directiei de specialitate din Ministerul Justitiei”, se aratã în solutia  completului de judecatã.  Decizia Curtii de Apel Alba Iulia nu este

definitivã si a fost  deja atacatã de individ. Muntean Florin (33 de ani) a fost prin de politistii hunedoreni la începutul lunii martie a.c.
Maximilian Gânju