Deponeul ecologic pentru judetul Hunedoara nu se face la Petrila. Asta au decis marti consilierii locali din acest oras, iar decizia lor a fost salutata cu aplauze de catre cei prezenti la sedinta de consiliu.

Primarul Ilie Paducel a spus ca acum e timpul sa se caute alt loc, deoarece la Petrila nu mai incape vorba ca s-ar vota asa ceva. „In vocabularul meu de acum inainte nu mai exista cuvantul DEPONEU. Asta au vrut cetatenii orasului, care au participat la sedinta de consiliu, care mi-au spus cuvinte grele si a caror decizie eu o vii respecta”, a declarat Ilie Paducel, primarul orasului Petrila.

Proiectul inaintat de membrii PNL nu a trecut. Asta pentru ca in sala de sedinte au fost oamenii care locuiesc in zona in care ar urma sa se construiasca deponeul din Petrila, dar si localnici care se opun acestui proiect de hotarare.

In consecinta, deponeul ecologic va fi construit in alta locatie, sau in alt judet, iar locuitorii din Valea Jiului risca sa plateasca sume mult mai mari pentru depozitarea acestuia.

Constructia unui deponeu ecologic la Petrila a fost, in cursul anului trecut, blocata de votul majoritatii consilierilor locali ai orasului Petrila. Acum a revenit in actualitate, iar tema a fost relansata in discutie de conducerea Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara. Constructia ar fi putut reduce la zero costurile pentru cei care locuiesc in Petrila, in ceea ce priveste colectarea gunoiului menajer, iar daca nu va fi realizat aici, atunci intreg judetul Hunedoara va plati sume foarte mari, pentru ca locuitorii vor duce gunoiul intr-un alt judet.

Pe de alta parte, judetul Hunedoara risca sa piarda peste 50 de milioane de euro, bani obtinuti pentru implementarea sistemului integrat de gestionare a deseurilor.

Diana Mitrache