Începe Gala Teatrului Dramatic I.D Sîrbu din Petrosani, la sãrbãtorirea celor 7 decenii de existentã a acestei institutii.  Si, pentru cã teatrul poartã numele lui Sîrbu, în deschidere, la finele acestei sãptãmâni, are loc un mars, de la casa memorialã din Petrila, pânã la Petrosani.  Totul porneste din Petrila, iar noi toti suntem asteptati voluntari, ca sã refacem un drum, pe care Gary l-a fãcut acum fix 3 decenii, dar în sens invers.
„Sãrbãtorim cei 70 de ani de existentã ai Teatrului Dramatic I.D Sîrbu cu un mars, care s-ar intitula „50 shades of Gary” si este o replicã pe care o vrem reeditatã, pentru cã am mai fãcut acest mars anul trecut la Brasov, comemorând niste ani de la miscare revolutionarã din  Brasov din 97”, spune Ion Barbu, artist,  coordonatorul actiunii. Oricine poate participa, doar sã vrea, pentru cã Ion Barbu chiar ne cheamã sã fim pãrtasi ai istoriei. „Chiar fac un apel. Va fi un mars initiatic si zilele trecute am stat si am gândit putin la acest mars si am constatat cã am dat peste o cifrã rotundã. S-ar împlini exact 30 de ani, de la ultima vizitã a lui Ion D Sîrbu în Petrila, când, însotit de fratele meu, a plecat din Petrosani si a ajuns pe jos în Petrila. Gary a venit sã îsi vadã pentru ultima datã, mormintele pãrintilor. Dupã 30 de ani, îl multiplicãm pe Sîrbu, de câteva zeci de ori si facem traseul în sens invers. Vreau sã subliniez, toti participantii la acest mars vor purta o mascã cu chipul lui I.D.Sîrbu”, a adãugat Ion Barbu.
Marsul începe sâmbãtã, 26 mai, dimineatã din Petrila si se finalizeazã la teatrul din Petrosani. De altfel, Ion Barbu chiar a subliniat cã „celor care vor ajunge la finish li se va oferi cadou un

spectacol de teatru non-verbal – „Sîrbu de la A la Z” în Sala Artelier a teatrului”.
Claudiu Bleont, Cezara Dafinescu, Marcel Iures, Horatiu Mãlãiele, Maia Morgenstern, Dan Puric sau Florin Piersic junior, sunt nume mari care  si-au anuntat prezenta si vin la Teatrul Dramatic din Petrosani, în  spectacole de galã, la împlinirea a 7 decenii de existentã a institutiei de culturã de la noi. Teatrul I.D. Sîrbu marcheazã astfel evenimentul de anvergurã, iar totul porneste  în 26 mai, de la casa lui I.D. Sîrbu. Vor fi decernate titluri de cetãteni de onoare, vor avea loc vernisaje si se va asculta chiar operã pe aceastã scenã,  spectacolele urmând sã se desfãsoare timp de 11 zile în acest loc.
Diana Mitrache