Administratia locala de la Petrosani a decis sa ofere gratuit, la inceput de an scolar, ghiozdane si rechizite elevilor inscrisi in invatamantul primar si gimnazial.

Decizia a fost luata marti 28 august de primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, in urma unei intalniri cu directorii institutiilor de invatamant de pe raza localitatii privind implementarea Proiectului „Ghiozdanul meu”.

Potrivit autoritatilor locale, in cadrul acestui proiect, elevii incrisi in invatamantul primar si gimnazial vor primi cate un ghiozdan echipat cu un set de rechizite (2 caiete dictando, 2 caiete de matematica, un penar echipat, un caiet de desen, un maculator, o rigla si un set de acuarele). In urma consultarii, s-a stabilit ca distributia sa se faca prin intermediul invatatorilor si dirigintilor, elevii intrand in posesia lor in prima zi de scoala.

„Am achizitionat ghiozdanele si rechizitele si le vom oferi elevilor in prima zi de scoala, prin intermediul invatatorilor si dirigintilor. Ii rog pe parinti sa nu cumpere cele necesare inceperii scolii, deorece le vor primi din partea noastra”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

In cadrul intalnirii, s-a mai discutat pe marginea lucrarilor de igienizare care au loc in scoli si a autorizarii acestora, precum si despre asigurarea caldurii in anotimpul rece si siguranta elevilor.

Deschiderea anului scolar va avea lor in 10 septembrie 2012, incepand cu ora 10,00, Parcul Central „Carol Schreter”

Marius MITRACHE