Un bãrbat cu afectiuni psihice si-a turnat benzinã pe el si si-a dat foc în fata unui centru pentru copii si mame din municipiul Hunedoara.
Teribilul incident a avut loc ieri, în jurul orei 12, iar la fata locului a ajuns imediat un echipaj de la Ambulanta Hunedoara si i-a acordat primul ajutor. ”Se primeste solicitare pe 112, care anuntã cã în Hunedoara, în fata unui centru pentru copii si mame, este un bãrbat care si-a dat foc. La fata locului se deplaseazã echipaje de la Pompieri, SMURD HD si SAJ HD, unde gãsesc un bãrbat de 42 de ani, cunoscut cu probleme psihice care s-a autoincendiat cu o substantã lichidã. Pacientul este preluat de echipajul SAJ cu medic, este evaluat, stabilizat si transportat la UPU Hunedoara”, declara medicul Cãlin Dumitrescu, purtãtorul de cuvânt al SAJ Hunedoara. Bãrbatul si-a turnat pe el benzinã cred echipele de prim-ajutor. A suferit arsuri pe fatã, toarace, membre superioare si în regiunea coapselor. Dupã ce a fost evaluat la spital, medicii au stabilit cã are arsuri pe circa 50 la sutã din suprafata corporalã si au decis sã-l trimitã cãtre Spitalul de Arsi din Capitalã.
Potrivit IPJ Hunedoara, din primele date, se pare cã fapta a fost generatã de motive de naturã familialã. ”Pânã sãptãmâna trecutã, bãrbatul a facut obiectul unui ordin de protectie emis de Judecãtoria Hunedoara”, explicã politistii.
Maximilian Gânju