Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, a participat, timp de douã zile, la cel mai mare târg care se organizeazã în Europa.
De cincizeci de ani Târgul IFAT de la München este principalul târg la nivel mondial  pentru managementul apei potabile si menajere, a deseurilor si a materiilor prime. Tehnologiile prezentate la München sunt de ultimã generatie, iar acestea ar putea usura munca celor care lucreazã în domeniile mai sus mentionate.
“Am fost plecat, douã zile, în Germania la cel mai mare târg din lume, IFAT, sub patronajul Guvernului Federal al Germaniei. Prin Camera de Comert Româno-Germanã am participat la acest târg unde sunt expuse cele mai noi utilaje si tehnologii legate de protectia mediului, de colectare a deseurilor, apã-canal, lucrãri edilitare. A fost o deplasare interesantã si ceea ce am vãzut acolo, ultimele noutãti din punct de vedere tehnologic, sunt lucruri care usureazã foarte mult ceea ce înseamnã toate aceste activitãti legate de utilitãti publice si protectia  mediului”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Proiectul este sustinut financiar de  cãtre Ministerul Federal al Economiei si Energiei (BMWi) prin programul sãu de dezvoltare de piete externe dedicat IMM-urilor.
Monika BACIU