Unul dintre cele mai apreciate trasee de MTB, redeschis în Parâng

Statiunea de deasupra Petrosaniului a gãzduit ani la rând o apreciatã competitie de mountain biking, iar o mânã de temerari a muncit zi si noapte pentru redeschiderea traseului extrem de apreciat de ciclisti.
Cu o lungime de mai bine de 3 kilometri, traseul de mountain biking din Statiunea Parâng se adreseazã atât expertilor cât si amatorilor acestui sport. ”Traseul MTB din Statiunea Parâng porneste de la Cabana Alpin, prin spatele Cabanei „La Rãzvan” si are o lungime de 3,5 km, o diferentã de nivel de aproximativ 600 m si se încheie la baza Telescaunului Vechi. Pe întreaga sa coborâre, alterneazã pãdurea cu golul alpin si se poate admira atât Parângul cât si întreaga Valea Jiului. Îi asteptãm pe toti iubitorii de mountain biking, pe toti ce care iubesc miscarea, aventura si senzatiile tari în Statiunea Parâng”, spune Alex Nyari, unul dintre tinerii care s-a zbãtut pentru reamenajarea traseului. Cabanierii din statiune spun cã este o oportunitate si pentru ei în conditiile în care pe timp de varã au mai putini turisti. ”Parângul era plin de tineri care participau la competitia de downhill. De câtiva ani nu s-a mai  organizat concursul si am avut de  pierdut. Gânditi-vã cã urcau ciclisti din toatã tara, cu prieteni, suporteri, dar si din strãinãtate. Se cazau si câte  o sãptãmânã pentru a avea timp sã recunoascã traseul, sã facã antrenamente. Pe timp de varã era un venit frumusel si sper sã se organizeze o nouã competitie”, spune unul dintre proprietarii de cabane din Parâng.
Campionatul international „Drop’N’Roll Downhill Challenge”, eveniment unic în tara noastrã, a fost gãzduit de Statiunea Parâng mai multe editii si oferea ”riderilor” o ocazie unicã de a explora pe bicicletã un traseu montan virgin. Competitia aduna la start sute de ai acestui sport, din tãri ca Slovacia, Cehia, Ungaria, Bulgaria si bineînteles România.
Maximilian Gânju

Advertisements

Un comentariu la „Unul dintre cele mai apreciate trasee de MTB, redeschis în Parâng

  • 22 mai 2018 la 10:30
    Permalink

    Traseul nou nu are legatura cu Drop’n roll
    La traseu a lucrat : Alex Nyari,Paul Tiberiu ,Gabi Silvian ,Coste Coste ,Leo Silvian ,Alex Simion ,Griffo Balaurul,Marius Bucur

Comentariile sunt închise.