La Bucuresti, pentru noi discutii.  Reprezentantii Companiei Nationale a Huilei se vor deplasa, astazi, la Bucuresti pentru a rezolva problema in ceea ce priveste marirea salariala a minerilor din Valea Jiului.

Nici pana in prezent nu s-a aplicat cresterea cu 10 procente a veniturilor ortacilor din cauza lipsei banilor. Astfel, directorul general al Companiei, Nicolae Dragoi va incerca sa obtina un raspuns favorabil de la Bucuresti.

“Referitor la cresterea salariala de 10% punctul de vedere al Companiei etse ca vor respecta decizia de crestere a salariilor, insa asteptam rectificarea bugetara care este in aceste zile pe traseul ministerelor la Bucuresti. Noi speram in cateva zile sa apara sa putem da aceasta crestere salariala de 10%. Maine ma voi intalni la Bucuresti cu reprezentantii Ministerului dupa care voi putea comunica si o decizie referitoare la avansul din luna august”, a declarat Nicolae Dragoi, directorul general al CNH Petrosani.

Rectificarea bugetului Companiei trebuia facuta la jumatatea lunii iulie, lucru care inca nu s-a intamplat. Administratia spune ca acest proces financiar se va infaptui in cateva zile.

Reprezentantii Sindicatului Muntele au participat, ieri, la o intrevedere cu administratia in urma careia au incercat sa identifice solutiile optime pentru rezolvarea problemei.

“Am incercat sa depasim ultima solutie de dialog cu administratia Companiei in ceea ce priveste marirea salariala a celor care lucreaza in cadrul Companiei. Maine dimineata (astazi, miercuri – n.r.) directorul general al Companiei se va deplasa la Bucuresti pentru a se intalni cu ministrul de resort. Din pacate, cu noi (sindicatele- n.r.) domnul ministru nu a stat de vorba si se pare ca nici nu doreste si nici noi nu mai dorim. Asa o sa comunicam. Pe calea adreselor. Fara nicio discutie asteptam un raspuns favorabil. Este inadmisibil sa nu se puna in aplicare sentinta judecatoreasca”, a precizat Petre Nica, presedintele sindicatului Muntele.

Compania Nationala a Huilei trebuia sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca a Tribunalului Hunedoara in urma cu 15 zile. Este vorba de decizia prin care administratia este obligate sa aplice marirea salariala de 10 procente.

Raul IRINOVICI