Documentarul “Planeta Petrila” a fost nominalizat la Galã Premiilor UCIN. În data de 28 mai, la Teatrul National Bucuresti se împart premiile pentru cele mai bune productii.
Brandul orasului Petrila, “Planeta Petrila” este nominalizat la categoria “Premiul pentru film documentar de lung si scurt metraj”.
Dupã ce a câstigat premiul GOPO pentru cel mai bun film documentar, pelicula “Planeta Petrila” este nominalizatã si la Gala Premiilor UCIN 2018. Evenimentul, ajuns la cea de-a 46-a editie,  va avea loc în data de 28 mai, la Teatrul National Bucuresti.  Andrei Dãscãlescu regizorul filmului  documentar “Planeta Petrila” este nominalizat la categoria “Premiul pentru film documentar de lung si scurt metraj”. În competitie, la aceeasi categorie au mai intrat  Andrei Teodorescu  pentru filmul Muzicã de petrecere si Francisc Mraz pentru filmul Combinat de ateliere.
Gala Premiilor Uniunii Cineastilor din România, devenitã unul dintre evenimentele marcante ale anului, îsi propune sã celebreze si sã sprijine valorile  cinematografiei prin premierea tuturor celor care în anul precedent au excelat în acest domeniu, au reprezentat România în lume si au adus o contributie importantã în industria cinematograficã. Evenimentul exclusivist va avea peste 500 de invitati de renume –  personalitãti, vedete  si oameni de culturã,  de cinema si de  televiziune.
Programul va fi o surprizã atât pentru publicul din salã cât si pentru telespectatori, întregul spectacol fiind înregistrat si difuzat de Televiziunea Românã.
Monika BACIU