Ziua Eroilor, în anul centenarului

Sub semnul celor 100 de ani de România, prima ceremonie ce are loc în Cimitirul Eroilor din Petrosani va fi punctatã joi, de Înãltare.
Ziua Eroilor va fi sãrbãtoritã în Petrosani de militari în rezervã si retragere, care, cu acest prilej, îi vor comemora pe cei care s-au jertfit aici si sunt îngropati în acest loc. „Am încercat sã dãm o notã aparte, având în fatã si semnificatia  evenimentului. Am adus o copie a Drapelului Regimentului 26 Rovine de la Craiova, din care fãceau parte comandantul batalionului si cei 5 ofiteri care si-au dat viata pe meleagurile Vãii Jiului, la începutul rãzboiului. Am fãcut asta pentru cã este si anul Centenarului si am spus cã este  interesant ca lumea sã vadã acest Drapel, sub faldurile cãruia au luptat militarii care sunt în Cimitirul Eroilor”, a spus COL (R) Ioan Levitchi, presedinte Cultul Eroilor Petrosani.  Pentru acest eveniment, dar si pentru cele care vor urma în acest an, Asociatia Cultul Eroilor Regina Maria au creat si un Tricolor special, pe care, cei care doresc, îl vor purta la toate manifestãrile  ce vor urma.
„Fiind an Centenar, Asociatia Cadrelor Militare în Retragere si Rezervã a Filialei Judetului Hunedoara a decis, prin Biroul Executiv, confectionarea unei esarfe aniversare pe care o vom purta. Din aceastã sãptãmânã am început, când la Deva, unde am avut o actiune cu Biserica, le-am sfintit, esarfe pe care le vom purta pânã la finele anului. Observati aici, anul 1918, apoi o imagine cu Regele Ferdinand I, o imagine cu adunarea de la Alba Iulia si, pe partea stângã venim cu harta României Mari, iar noi suntem reprezentati de Regina Maria, deci o imagine a reginei si la bazã avem 2018”, a adãugat Sorel Dusa, membru în Biroul executiv al Asociatiei Cultul Eroilor.
Actiunea de depunere a coroanelor de flori, slujba religioasã si momentele artistice încep în Cimitirul  Eroilor din Petrosani la ora 12,00.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.