Vizati de ancheta procurorilor sunt si suspecti din judetul Hunedoara, actiunea fiind derulatã în alte 28 de judete. Operatiunea denumitã ” ZIUA Z” se desfãsoarã sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT.
Anchetatorii au nu mai putin de 20 de cauze penale instrumentate de cãtre 14 structuri teritoriale ale DIICOT si Structura Centralã, ce vizeazã destructurarea mai multor grupãri infractionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizatã ce intrã în competenta directiei, respectiv trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informaticã, evaziune fiscalã, contrabandã precum si infractiuni cu violentã, santaj, lipsire de libertate în mod ilegal si tentativã de omor, se mai aratã în comunicat.
Actiunea este efectuatã împreunã cu ofiteri de politie judiciarã din cadrul structurilor de combatere a criminalitãtii organizate, inspectoratelor de politie judetene si luptãtori ai structurilor de interventii si actiuni speciale ale Politiei Române. În cadrul operatiunii au fost efectuate 238 de perchezitii domiciliare si sunt vizati 227 de suspecti.
Maximilian Gânju