Unul dintre proiectele de anvergurã pe care  cei din Lupeni le pun în practicã este cel legat de amenajarea policlinicii.
Spitalul din Lupeni este unul modernizat, acolo au fost investite sume importante de bani, pentru amenajarea si dotarea cabinetelor, dar acum si ambulatoriul are nevoie de amenajare, reparatii si dotãri. „Deja am contractat proiectarea pentru finantare policlinicii. Dupã ce o finalizãm, într-o lunã de zile, o sã aprobãm indicatorii financiari si economici si, dupã licitatie, dãm drumul la lucrãri”, a spus Lucian Resmeritã, primarul din Lupeni.
Nu mai putin de 5 milioane de euro ajung la Lupeni si vor fi folositi în urmãtorii 3 ani. Primarul  Lucian Resmeritã spune cã a depus un proiect ce a trecut de mai multe faze si cã banii vin de la Ministerul Muncii. De altfel cu acesti bani se urmãreste incluziunea socialã a persoanelor de etnie rromã, care vor avea posibilitatea sã îsi dea copiii la scoli si grãdinite, ori vor fi reabilitate câteva blocuri si constructii din cartierele în care acestia locuiesc. Policlinica intrã si ea în acest proiect si va fi reabilitatã si ea, alãturi de alte clãdiri.
Diana Mitrache