Pentru cã a fost dascãl si pentru cã stie cât de importanti sunt copiii pentru o comunitate, primarul Lucian Resmeritã spune cã va dedica un proiect special pentru Ziua Copilului.
La 1 iunie, când în întreaga lume se celebreazã copiii, la Lupeni vor avea loc spectacole, iar copiii vor fi, cu totii, în centrul atentiei. „De 1 iunie, profesor de meserie fiind, vã dati seama cã, în fiecare an am sãrbãtorit asa cum se cuvine. Pentru acest an, avem pregãtit, în parcul din Bãrbãteni, un spectacol pentru copiii de la noi si am reusit sã iau legãtura cu Teatrul Dramatic din Petrosani. A doua zi, vom face un spectacol. Avem pregãtite baloane si vom implica si scolile si vor fi activitãti sportive, chiar. Am alocat si o sumã de bani, asa încât sã punem aceste lucruri în aplicare”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Ziua copilului a fost mentionatã prima datã la Geneva la Conferinta Mondialã pentru Protejarea si Bunãstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tãri, au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. Dupã aceastã conferintã, multe guverne au introdus „Ziua  copilului”, care, la noi se sãrbãtoreste la 1 iunie.
Diana Mitrache