Colonia de case, situatã la una dintre cele mai mari cote, ca altitudine, din Lupeni, este, asa cum recunoaste si primarul Lucian Resmeritã, cea mai mare problemã a orasului.
Aici oamenii cer asfalt, cer conditii mai bune, cer ca masina de gunoi sã vinã la timp si, multi dintre ei, au mari probleme sociale. De vinã pentru disconfortul creat, însã, este o licitatie la sistemul de canalizare, pentru cã, dacã sistemul va fi gata, edilii spun cã vor asfalta sau betona artera rutierã, asa încât oamenii sã fie multumiti. „Este un cartier cu mari probleme, trebuie sã recunoastem asta. La fel trebuie sã recunoastem si faptul cã alte cartiere au fost reabilitate. Aici, am avea, în acest moment, cea mai gravã problemã, din municipiul Lupeni. Noi am gândit-o încã de la formarea bugetului si am alocat o sumã de bani pentru a putea sã refacem toate rigolele, ca sã deviem apele, sã nu se strice drumul. Apoi, avem cam 500 m de drum betonat, pentru care avem banii prevãzuti, dar trebuie sã întelegem cã avem o licitatie cu Apa Serv, în derulare de un an de zile. Nu este nici vina mea, nici  a celor de la Apa Serv, cã nu reusim sã o atribuim. Sunt 48 de firme care au licitat si legislatia  le permite sã conteste licitatia si se tot dau  în judecatã”, a spus Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni.
Cartierul Stefan este unul dintre cele mai vechi, iar planurile pe hârtie aratã  excelent. Mai trebuie puse în practicã, însã, abia dupã ce va fi  finalizatã introducerea canalizãrii în acest loc.
Diana Mitrache