Toma Coconea traverseazã Pirineii

Parapantistul Toma Coconea pleacã din nou într-o aventurã în zbor si alergare. De aceastã datã, traverseazã Pirineii si spune cã va întâlni acolo competitori puternici, multi dintre ei fiind adversarii sãi de la X-Alps.
Este un exercitiu despre care ne-a vorbit cu încântare si, asa cum îl stim, va face sã se vorbeascã acolo, din nou, despre România si despre Valea Jiului si, mai ales despre Parâng.
„Mâine (n.r. miercuri 16. mai) plec si mã pregãtesc sã fac o recunoastere de traseu în Pirinei. Iar pe 24 iunie iau startul, pentru a doua oarã, ca sã traversez acesti munti între Spania si Franta, unde reprezint, din nou, România. Sper sã fac un rezultat pozitiv. Sper sã reprezint Valea Jiului cu demnitate, asa cum o fac întotdeauna, sã vorbesc cu drag de acest loc si sã îi fac pe toti sã laude zona noastrã”, a spus Toma Coconea, parapantistul care a fãcut istorie în zbor, în Europa si nu numai.
Visul lui Toma este sã deschidã în Parâng o scoalã de zbor, mizând pe notorietatea de care se bucurã deja. Pleacã în muntii europeni, pentru cã e pasionat de zbor si alergare si vede competitia ca pe o întrecere cu el însusi.
„E o cursã tehnicã, mai scurtã putin, dar mã întâlnesc aproape cu aceiasi concurenti de la X-Alps si asta e motivant pentru mine. Depinde foarte mult de vreme ”,  mai adãugat sportivul din Petrosani.  Toma va trebui sã parcurgã în zbor, ori alergând, o distantã de 600 km, pe un traseu pe care el îl numeste foarte tehnic. În 2014, Toma a venit de la  X-PYR cu medalia de bronz, iar competitia  s-a desfãsurat în Spania, atletii având de parcurs 440 de kilometri, pe  jos sau în zbor cu  parapanta, de pe  coasta Atlanticului, din Hondarribia, si pânã pe coasta Mediteranei, la Port de la Seva.
Diana Mitrache

One thought on “Toma Coconea traverseazã Pirineii

  • 16 mai 2018 at 02:13
    Permalink

    Sa-i tinem pumnii.E si varsta la care nu prea mai e competitie dar ca o plimbare merge.Iar Toma este un om care merita sustinerea noastra.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *