INSEMEX Petrosani îsi mãreste parcul auto. Cei de la institutul de cercetare din Petrosani au demarat achizitia a trei autoturisme. Una dintre masini trebuie sã fie SUV.
550.000 de lei au alocat cei de la INSEMEX pentru achizitionarea celor trei autoturisme. Pentru cele douã autoturisme tip “berlinã” s-a alocat suma de 200.000 de lei, respectiv 180.000 lei, iar pentru SUV s-a cuprins suma de 170.000 lei.
Potrivit datelor de la ANAF, la finalul anului 2017, INSEMEX Petrosani a înregistrat un profit de 5.390.843 lei, iar cifra de afaceri a fost de 21.027.921 lei.  Potrivit anuntului, una dintre berline trebuie sã aibã o  capacitate cilindricã de minim 1900cm3 si maxim 2000 cm3.  Caracteristicile tehnice de bazã trebuie sã respecte urmãtoarele criterii: “culoare metalizat, negru închis; numãr usi:  4; bandouri laterale cromate; geamuri cu protectie termicã; insertii decorative pentru plansa de bord si usi; ornamente  cromate la geamurile laterale; plafon în culoare neagrã; duze spãlare parbriz încãlzite; praguri otel cu logo”, potrivit anuntului.  În ceea ce priveste motorul, acesta trebuie sã respecte  urmãtoarele criterii: “carburant diesel; min 1900cm3, max 2000 cm3; min 240 CP, 176 kW; consum mixt: 5.9l/100km; emisii CO2:max.152g/km; cutie viteze automatã”.  Nici sistemele de sigurantã nu au fost omise. Masina trebuie sã fie echipatã cu sisteme de ultimã generatie precum asistent pentru mentinerea constantã a distantei fatã de vehiculul din fatã si adaptarea vitezei de rulare în functie de ceilalti participanti la trafic, detector de obosealã,  asistent de trafic pentru evitarea coliziunii frontale si frânã de urgentã si frânã de urgentã activã la peste 30 kmh, asistent pentru mentinerea masinii pe banda de circulatie la peste 60 kmh si corectarea traiectoriei,  asistent parcare automatã,  senzori de parcare fatã/spate, avertizare acusticã , afisare pe ecran radio, camerã video spate cu redare imagini pe displayul central, sistem electronic de  control al stabilitãtii masinii,  sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, sistem start-stop si sistem de frânare cu recuperare a energiei; suspensie adaptivã, asistent pietoni, alarmã antifurt cu functie de deschidere  individualã a usilor, sirena  backup si protectie antitractare, senzor deblocare portbagaj, ori system cu Keyless Acces cu buton pornire.  În mare parte, caracteristicile sunt asemãnãtoare pentru toate cele trei autoturisme achizitionate de INSEMEX.
Monika BACIU