În 15 mai sãrbãtorim Zilei Familiei, iar la Petrila, cuplurile care meritã mai mult ca oricine sã fie numite familii, au fost felicitate în mod public.
Primãria si Consiliul Local a organizat o manifestare dedicatã celor ce au trecut de o jumãtate de secol, ca familie.
„Avem 4 familii care împlinesc 60 de ani de cãsnicie si 9 familii care împlinesc 50 de ani.  Pentru noi, cei mai tineri, sunteti cel mai bun exemplu de urmat. În numele meu si al Consiliului Local vreau sã vã multumesc pentru contribusia pe care ati adus-o la dezvoltarea orasului nostru, pentru cã dumneavoastrã sunteti cei care ati dus greul, în perioada comunistã, când se muncea 7 zile, din 7”, a spus Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila.
N-a fost usor, dar acum, cã au trecut peste toate, cei ce au gãsit întelege peste 5 decenii, spun cã e nevoie de multã întelepciune. Le-au împãrtãsit si celor prezenti câte ceva din secretele lor si au tinut sã le multumeascã tuturor cã nu i-au uitat.  „Multumesc, în numele meu si al familiei mele, pentru aceastã invitatie. Este un moment unic în viata noastrã. Am trãit o viatã de om lungã si greu se poate si ajunge la acest eveniment. Ca sã ajungi la 50 , sau 60 de ani, trebuie sã ai o viatã moderatã. M-am cunoscut cu sotia în 1967, în 21 decembrie, iar de atunci suntem împreunã. Viata nu a fost si nu este usoarã. Trecem toti prin evenimente, dar cu multã întelegere si putinã gelozie, cã dacã e multã, stricã afacerea, le ducem la capãt. Sper sã ne vedem si la 60 si apoi la 100, cã doar nu e mult”, a spus unul dintre cei care a fost sãrbãtorit la Petrila.
„Vã multumim frumos si, în al doilea rând, vrem sã stie si tineretul: am ajuns aici cu credintã si încredere”, a fost povata unui alt bãrbat ce a ciocnit, cu mândrie un pahar de sampanie, la cei 50 de ani de cãsnicie. „Si sã nu adoarmã niciodatã cu supãrare. Nu e voie!”,l-a completat sotia lui.
Ziua Internationalã a Familiei  este sãrbãtoritã pe întreaga planetã, începând cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publicã si de a sublinia importanta familiei, în conditiile în care oamenii au început sã se îndepãrteze de institutia numitã „familie”.
Diana Mitrache