Miscarea si sãlile de fitness au prins tot mai mult la public, iar în Valea Jiului s-au tot deschis astfel de locatii. Oamenii vin, pentru cã cred în ideea cã miscarea face bine, cã doar asa e sãnãtos si asta e cel mai important.
Cea mai modernã locatie s-a deschis marti si primii abonati deja s-au înscris.
Cei care au pornit aceastã afacere ne-au vorbit despre ce se poate face aici si cine poate veni. La fata locului am aflat cã vor fi abonamente pentru fiecare tip de miscare si pentru aptitudinile fiecãruia, iar tichetul nu poate fi transmisibil si nici folosit, dacã titularul îl pierde. „Cred cã este o salã foarte bine dotatã pe o razã de câteva sute de km. Înainte, am studiat mai multe centre din tarã si aici am încercat sã ne raportãm la cele mai mari si performante centre din România. Sunt aparate profesionale de ultimã  generatie. Absolut tot ce vedeti aici este fãcut pe comandã, nu sunt standard. Au unghiuri îmbunãtãtite, au foarte multe îmbunãtãtiri, fatã de productia de linie, toate aparatele fiind studiate cu sportivi de  performantã din loturile nationale. Avem 4 benzi care sunt prototipuri, cu conexiune wireless. Unul dintre steppere este prototip, nu mai are nimeni în lume, noi fiind singurii si primii din lume care îl avem. Simuleazã si urcarea pe munte si mersul pe bicicletã”, a spus Alina Tinca, instructor la salã si, totodatã, proprietara ei.
Si dacã nu stii ce ai de fãcut, pentru asta sunt instructorii. Iar aici vin cei mai buni.
„Sportul este nu doar pentru sportivi, ci pentru toatã lumea. Toti ar trebui sã facem un mod de viatã din miscare, nu doar atunci când medicul ne spune sã slãbim si sã facem miscare. Un antrenament începe, în functie de persoanã si obiectivul ei. Sã vã dau un exemplu: un antrenament pentru un începãtor, începe cu o încãlzire, cu un pic de cardio, trece apoi prin toate aparatele si clientul hotãrãste ce îi place si poate face. Începe apoi sã îi placã si totul merge din inertie”, a  precizat Erika Santa, instructor.
La deschiderea oficialã l-am gãsit si pe Toma Coconea, care a agreat ideea cã performanta se face cu multe sacrificii si mult antrenament.  „Salut ideea si e un lucru foarte pozitiv ce se întâmplã aici, pentru cã fiecare, dacã facem câte ceva, reusim sã convingem lumea sã iasã la miscare si asta este important”, a spus Toma Coconea.  Sala de fitness este situatã deasupra magazinului Market de lângã Teatrul dramatic din Petrosani si programul este între ora 9,00 si 22,00.
Diana Mitrache