O nouã încercare pentru concesionarea terenurilor din Pasul Vâlcan

Autoritãtile locale din Vulcan fac o nouã încercare pentru concesionarea terenurilor din munte.  În acest sens au schimbat si strategia, au redus preturile, iar un investitor poate  concesiona douã sau chiar mai multe parcele de teren.  Vestea bunã este cã în acest an, în statiunea montanã vor demara  si lucrãrile pentru  introducerea apei, realizarea sistemului  de canalizare, dar si racordarea la energia electricã.
“Vom reveni cu un nou mod de abordare. Am redus pretul pe metru pãtrat si am stabilit ca o persoanã sã poatã obtine mai multe parcele, doar sã vinã sã construiascã în Pasul Vâlcan. În acest an ne apucãm de canalizare si alimentarea cu apã si energie electricã”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan”.
Sunt douã tipuri de constructii care sunt agreate, astfel cã investitorii nu pot  construi dupã bunul lor plac. S-a luat aceastã decizie pentru a se evita haosul din statiune. 40 de parcele de teren situate în zona turisticã a localitãtii, la Pasul Vâlcan, în zona satului de vacantã, respectiv în zona cunoscutã sub numele ”Trei fagi” sunt scoase la concesiune.  Pretul de pornire al licitatiei este de 2,60 lei/mp/an (fãrã TVA) si 0,20 lei pasul de  licitatie, pentru terenurile din zona  satului de vacantã de la Pasul Vâlcan. Pretul de pornire al licitatiei este de 1,50 lei/mp/an (fãrã TVA) si 0,20 lei pasul de licitatie,  pentru terenurile din zona Trei Fagi.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *