Un bãrbat din Valea Jiului a fost dat în urmãrire internationalã si s-a emis si un mandat international de aducere, totul pentru cã nu a executat o pedeapsã la care a fost condamnat pentru conducere sub influenta alcoolului.
Magistratii Judecãtoriei Petrosani a emis un mandat de aducere pe numele unui bãrbat din Uricani si a dispus introducerea unei semnalãri în Sistemul de Informatii Schengen, respectiv în Sistemul Informatic National de Semnalãri SINS, dupã ce individul a primit o amendã penalã. Biroul Executãri Penale din cadrul Judecãtoriei Petrosani a cerut înlocuirea amenzii cu închisoarea iar  magistratii l-au citat în zadar pe condamnat pentru a-l audia.
K. Stefan a fost condamnat în urmã cu circa doi ani de zile la o pedeapsã de 135 zile-amendã, pentru sãvârsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului. Instanta a stabilit cã o zi de amendã  valoreazã 15 lei astfel cã pedeapsa aplicatã corespunde sumei de 2.025 lei. Totodatã judecãtorii au amânat aplicarea pedepsei  pe un termen de supraveghere de 2 ani, însã bãrbatul n-a respectat mãsurile de supraveghere. Din acest motiv, anul trecut, judecãtorii i-au revocat amânarea pedepsei si l-au obligat sã achite amenda. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, acum riscã sã ajungã în puscãrie dacã va fi gãsit.
Maximilian Gânju