Cei mici, dar si cei mari sunt asteptati la stadionul Jiul din Petrosani. Antrenorii de tenis oferã cursuri gratuite atât pentru copii, cât si pentru adulti.
Cursurile vor avea loc în perioada 26-27 mai si au rolul de a identifica copiii talentati care au potentialul de a obtine performante.
“Scopul selectiei este de a identifica în rândul micilor iubitori de tenis copii talentati care au potentialul de a obtine performante si de a deveni unii dintre cei mai buni jucãtori de tenis. Noi, antrenorii, am initiat acest program pentru a încuraja tânãra generatie sã practice sport si pentru a descoperi copii talentati. Ne dorim ca prin aceste cursuri gratuite sã atragem un numãr cât mai mare de copii cãtre tenis, sustinând si pregãtind astfel viitori campioni ai României. Cursul se adreseazã nu doar copiilor, ci tuturor celor care vor sã deprindã tainele tenisului care este acelasi si  pentru cei de 6 ani cât si pentru cei de 70 de ani”, spune Gabriel Bãlus, antrenor de tenis la CSM Petrosani. Antrenorii le vor preda cursantilor elemente de bazã din tenis.
“Astfel, se vor preda elemente de încãlzire pentru tenis, se va învãta priza rachetei de tenis, apoi se vor deprinde loviturile de bazã: forehand, backhand, serviciul, în asa fel încât, la sfârsitul cursului fiecare participant sã aibã la cunostintã elementele de bazã ale tenisului”, mai spune antrenorul. Cursurile gratuite vor avea loc în perioada 26-27 mai, începând cu ora 10 si vor avea loc la Stadionul Jiul din Petrosani.
Monika BACIU