Proiectul de la Apa Serv Valea Jiului, în lista ministrului Fondurilor Europene

Rovana Plumb a fãcut o analizã a proiectelor aprobate pe Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), dar si  obiectivele în ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene pânã la sfârsitul acestui an.
”Avem toate premisele create de a lansa tot ceea ce înseamnã linii de finantare.  Mai avem de lansat 19% din total alocare program (Programul Operational Infrastructurã Mare, n.r.) de 23 de miliarde de euro si acest lucru sã fie fãcut pânã la 30 iunie, anul acesta. De asemenea, toate proiectele care sunt în  evaluare sã poatã sã fie contractate pânã la sfârsitul acestui an. Obiectivul pe care l-am propus în ceea ce priveste absorbtia, atât Ministerul Fondurilor Europene, cât si Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice, care  gestioneazã Programul Operational Regional si Programul Operational Capacitate Administrativã, sã fie atins la sfârsitul anului 2018, în sumã de 1,9 miliarde de euro”, a anuntat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.
Proiectul european derulat de operatorul de apã si canalizare din Valea Jiului a fost dat ca exemplu de Rovana Plumb, alãturi de alte investitii de infrastructurã mare derulate la nivel national în diferite domenii. ”Avem în vedere nevoia de a asigura populatia cu servicii de apã si canalizare, extinderea sistemelor de apã si canalizare, ca proiecte noi în judetele Galati, Vrancea, Alba si în Valea Jiului. Acestea sunt în implementare”,  a spus oficialul.
Pe 22 mai 2017, Rovana Plumb semnat primul proiect de infrastructurã mare, cel de la Apa Serv Valea Jiului.
“Am participat astãzi (nr: vineri) la Bucuresti, alãturi de presedintele Asociatiei Române a Apei,  dl. Felix Stroe, la o întrevedere cu ministrul Fondurilor Europene,  d-na. Rovana Plumb. Am discutat cu doamna ministru si cu specialistii din Ministerul Fondurilor Europene despre stadiul implementãrii unor proiecte pe POIM ale operatorilor regionali de apã si canalizare din România. Desigur, i-am multumit din nou doamnei ministru pentru aprecierile publice pe care le-a fãcut la adresa operatorului regional de apã si canalizare din Valea Jiului si am convenit cã vinerea viitoare,  sã avem o nouã întâlnire a reprezentantilor Ministerului Fondurilor Europene si ai  directorilor generali din cadrul Comitetului Teritorial Olt-Jiu al ARA. De aceastã datã, ne vom întâlni la Petrosani, la sediul Apa Serv Valea Jiului, motiv pentru care-i multumesc doamnei  ministru Rovana Plumb pentru  cã a acceptat invitatia noastrã”, a declarat Costel Avram, director general Apa Serv Valea Jiului.
Maximilian Gânju

2 comentarii la „Proiectul de la Apa Serv Valea Jiului, în lista ministrului Fondurilor Europene

 • 14 mai 2018 la 18:48
  Permalink

  Am simtit proiectul cu varf si indesat,de la 4,22 lei/mc apa a devnit aproape 5 lei/mc apa.Bravo apa serv si-n special lui avram care-i faceti publicitate gratuita in ziar fara nici un merit !

  Răspunde
 • 14 mai 2018 la 18:58
  Permalink

  Geo, nu trece o saptamana, fara ca gazetarii de la CVJ, sa-l laude pe traseistul politic Avram! Pe ei nu-i intereseaza cu cat platesc locuitorii Vaii Jiului apa, probabil ca ei au alte……avantaje din partea lui Avram.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.