Zeci de oameni au venit sã sustinã sportivii de la San Montan, care, duminicã, ne-au chemat sã fim alãturi de maternitatea Spitalului de Urgentã din Petrosani.
Toti au ajuns cu gândul sã strângã bani pentru a mai cumpãra ceva la aceastã sectie, unde vin pe lume copiii din Petrosani si nu numai. Actiunea s-a numit „Alãturi de maternitate” si oricine a putut participa, dacã a vrut. Sportivii au fost chemati sã alerge, ori cu bicicletele, taxa de participare fiind de 30 de lei. „Duminicã, 13 mai, începând cu ora 10,00, în Cheile Tãii, în Petrila, s-a desfãsurat actiunea de caritate. Suntem la cea de a IV-a editie, iar anul acesta ne-am gândit sã fim alãturi de sectia la care vine barza. Continuãm munca celor de acolo, care au fãcut investitii, dar pentru cã mai este nevoie, venim cu un mic ajutor, oferit de comunitate, pentru cã dorim sã sensibilizãm oamenii, fiind nevoie sã punem si noi umãrul, nu doar sã asteptãm autoritãtile sã o facã”, a spus Erika Santa, organizatoarea competitiei, alãturi de San Montan, o organizatie ce a adunat zeci de sportivi ce mereu fac astfel de acte caritabile.

Nu conteazã câti ani ai, nu conteazã timpul în care ajungi la finish, conteazã sã faci miscare. Acesta a fost sloganul organizatorilor, iar la final, toti au fost asteptati cu un ceaun de gulas. „Au fost probe de alergare pentru copii, pe categorii de vârste, pe distante diferite. A fost si o cursã de 2,5 km de alergare, pentru toatã lumea, fãrã limitã de timp. Apoi, o cursã de  7 km pentru cei care pot sã o ducã la bun sfârsit si douã curse de bicicletã: una de 7 km si una de 20 de km. Participantii au avut parte, la final, de un program artistic oferit de  câteva ansambluri din Valea Jiului, iar echipa San Montan oferã fasole cu ciolan la ceaun”, a mai spus Erika.  Si, dacã nu ati ajuns la întrecere, dar ati vrea sã donati ceva maternitãtii, existã, pe site-ul San Montan un cont în care puteti vira banii.
Diana Mitrache