Femeia de 58 de ani, din Lupeni este cercetatã sub control judiciar pentru cã si-a înjunghiat de douã ori fiul, loviturile de cutit provocându-i moartea.
Procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara au contestat decizia magistratilor de a o lãsa aproape liberã pe infirmiera acuzatã de omor si vor încerca sã obtinã arestarea preventivã la Curtea de Apel Alba Iulia.
Femeia, angajatã la Spitalul Municipal Lupeni, si-a ucis bãiatul în dimineata zilei de 9 mai, în urma unui  scandal provocat de acesta. Bãrbatul de 35 de ani nu avea ocupatie, tãria sub acelasi acoperis cu pãrintii si cãzuse în patima alcoolului. În dimineata fatidicã si-a bruscat mama pentru cã nu-i dã bani de bãuturã iar aceasta a ripostat.  L-a înjunghiat de douã ori cu un cutit de bucãtãrie, în abdomen si torace. În apartament se afla si tatãl bãiatului care dormea si a aflat de ceea ce s-a întâmplat abia când au ajuns politistii. Marika Luca a plecat la spital unde-si tinea cardul de salariu si apoi s-a dus sã cumpere hainele cu care sã-si îngroape copilul. La circa 12 ore de la crimã a sunat la 112 si s-a denuntat. În fata procurorilor si-a recunoscut fapta si dacã va fi gãsitã vinovatã riscã sã-si petreacã restul vietii dupã gratii.
Maximilian Gânju