Procesul în care mai multe firme constructoare au reclamat mai multe aspecte ale licitatiei derulate de Consiliul Judetean Hunedoara în contractul de modernizare a drumului spre Parâng s-a finalizat, însã, oficialii institutiei judetene nu stiu când vor demara lucrãrile.
Instanta a respins contestatiile firmelor constructoare, cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. La nivel judetean, nu se cunosc date suplimentare.
“Va fi o reevaluare a ofertelor. Procedura nu ar trebui sã dureze, însã, pot fi depuse alte contestatii”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara. De doi ani se tãrãgãneazã demararea lucrãrilor. Contestatiile depuse de firmele constructoare tin pe loc punerea în aplicare a contractului, iar cei care pierd sunt turistii si cabanierii. Cei din urmã se plâng de faptul cã în tot acest timp au pierdut sume importante de bani din cauzã cã turistii si-au anulat rezervãrile din cauzã cã nu pot ajunge la munte. Contractul privind  „Modernizare DJ 709F: DN 7A-Cabana Rusu-Masivul Parâng, km 6+600-10+325, judetul Hunedoara” a fost estimatã la suma de 16.596.526 lei pentru cei 3.725 metri de drum.
Monika BACIU