TransVâlcan – drum pentru care Gheorghe Ile face lobby la Gorj

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, pleacã la Târgu-Jiu  pentru a discuta cu presedintele Consiliului Judetean Gorj despre asfaltarea drumului lui Mihai Viteazul. Este vorba de drumul care face legãtura dintre Pasul Vâlcan si judetul Gorj.
Anul trecut, autoritãtile judetene din Gorj au promis cã vor asfalta drumul de pe raza lor administrativã, iar acum Gheorghe Ile vrea sã afle în ce stadiu de aflã proiectul, mai ales în contextul în care anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, iar asa cum se cunoaste, în Pasul Vâlcan au loc manifestãri religioase, culturale si istorice.
“Noi vom continua sã facem încã un metru lãtimea drumului si rigole, dupã cum este versantul spre Pasul Vâlcan. Totodatã se vor realiza si parapetii. Am  discutat cu autoritãtile din Gorj si au promis cã vin (cu asfaltarea-n.r.). Voi merge sãptãmâna aceasta la Gorj sã discut cu presedintele Consiliului Judetean sã putem pune la punct toate detaliile pentru manifestãrile ce vor avea loc în luna august, în Pasul Vâlcan”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.  Apoi, acest drum va putea sã se uneascã cu cel din Dealul Babii si, spre Merisor, sã scurteze traseul spre Deva. Pentru zona noastrã este una dintre cele mai importante artere rutiere, iar edilii din Vulcan cred cã va fi a treia mare sosea din România, care strãbate muntii, dupã Transfãgãrãsan si Transalpina.
“Drumul spre Merisor se lucreazã si sperãm ca pânã în toamnã va fi gata asfaltat. Ceea ce ne revine nouã, în intravilanul localitãtii, deja am scos la licitatia lucrarea”,  a mai spus primarul municipiului Vulcan.  Traseul drumului este paralel cu Defileul Jiului si are o lungime de 28 km atingând altitudinea maximã de 1621 m în Pasul Vâlcan. Acesta are o vechime de peste 2000 de ani fiind cunoscut si ca “drumul roman” datând, la fel ca si Transalpina, de pe vremea rãzboaielor daco-romane.
Monika BACIU

Un comentariu la „TransVâlcan – drum pentru care Gheorghe Ile face lobby la Gorj

  • 13 mai 2018 la 22:18
    Permalink

    Doamne ajuta sa se termine de asfaltat si portiune din Gorj (Consiliul Judetean Gorj) !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.