Fundatia lui Gigi Becali este din nou pe punctul de a fi executata silit si pe imobilul ce-l detine la Petrosani va fi instituit sechestru asigurator.

Asta pentru ca omul de afaceri nu a platit darile locale si cei de la Serviciul de Urmarire Incasari si Executari Silite se pregatesc din nou sa-l someze.

„Cei care detin imobilul respectiv au o datorie de 197.032 de lei si daca nu si-o achita, vom institui sechestru pe bunul respectiv. Nu si-a mai achitat din 2011 darile si atunci a facut tot dupa ce a fost somat si a vazut stiri in presa”, a precizat Cornel Racea, sef Serv. Executari Silite Petrosani.

Fundatia lui Gigi Becali detine un imobil in Cartierul Aeroport,  pentru care nu a mai platit dari din 2011. Imobilul a fost cumparat de patronul echipei de fotbal Steaua, in urma cu circa cinci ani, cu intentia de a-i aduce aici pe cei care nu au case din Bucuresti. Pentru amenajarea lui Becali a investit peste 600.000 de euro.

Nimeni nu a locuit niciodata acolo, pentru ca Becali a scos la vanzare apartamentele la pretul de aproximativ 30.000 de euro pentru o locuinta, iar de atunci s-a degradat incontinuu. Tencuiala s-a cojit, apartamentele de la parter s-au umplut de igrasie, iar parchetul s-a umflat.

Fundatia “George Becali” a cumparat imobilul in ianuarie 2007, in urma unei licitatii publice organizate de municipalitate, in Petrosani.

Blocul a fost reparat si amenajat, iar Becali intentiona sa il vanda. Preturile prea mari au alungat, insa cumparatorii, astfel ca blocul este nelocuit din 2007.

George Becali sustinea ca a vrut sa mute in acest bloc 30 de familii din cartierul bucurestean Grivita, ramase pe  drumuri in 2007, dupa ce imobilul in care stateau s-a prabusit, dar oamenii au refuzat sa vina in Valea Jiului.

Diana Mitrache