Spitalul din Uricani, reabilitat total pânã la varã

Unitatea medicalã din Uricani, care nu a functionat niciodatã si care a gãzduit doar câteva cabinete ale medicilor de familie, devine si centru de îngrijire pentru adulti.
Investitia este a Consiliului Judetean Hunedoara si responsabilii acestei institutii spun cã îl inaugureazã în câteva luni, când vor fi gata lucrãrile.
„Suntem siguri cã, în aceastã varã, vom inaugura Centrul de Îngrijire si Asistentã de la Uricani, unde avem o investitie destul de consistentã pe care o finalizãm acum. Acea unitate medico-socialã, care nu a functionat niciodatã, va deveni functionalã si vom avea un centru de îngrijire si asistentã pentru adulti. Este un aobiectiv al Consiliului Judetean în Valea Jiului”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepresedintele C J Hunedoara.
În corpul A al clãdirii functioneazã mai multe cabinete cu medici de familie, ori cabinete de specialitate, însã, clãdirea nu a functionat ca spital de ani buni, nefiind  construitã dupã strandardele necesare acestei activitãti. În toti acesti ani, administratia localã si  primarii care s-au perindat la Uricani, au cãutat sã transforme  unitatea, în spital, mai ales cã oamenii bolnavi, care ar fi avut nevoie de consultatii,  veneau chiar si din Câmpu lui Neag.
Spitalul din Uricani a fost închis în 2003, când a fost considerat mic si ineficient. În 2007, primãria Uricani si Ministerul Sãnãtãtii au început renovarea clãdirii, care a costat aproximativ 800.000 de lei, iar în  corpul A sunt cabinete de medicinã internã,  pediatrie, ORL, ginecologie si oftalmologie.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.