Investitiile din statiile de tratare a apei si-au arãtat eficienta mai ales acum, primãvara.  Ploile, aluviunile lãsate de cei care exploateazã pãdurile si efectele de topire a zãpezii nu au fost impedimente, acolo unde sunt finalizate investitiile. Cele care nu sunt performante, însã, stau mai mult închise si se folosesc reactivi în cantitãti mari „Ploile din  ultimul timp, deja au creat probleme. Statia Jiet a fost reabilitatã  si asta a fost benefic pengtru cei care primesc apã de aici. Asta se vede în  contra-partidã cu statia Taia care este închisã foarte mult acum,  din cauza ploilor care aduc ape cu nãmol în statie.
De partea cealaltã, nu avem probleme, iar aici mã refer la Valea de Pesti”, a spus Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului.
În acest an vor fi reabilitate statiile de tratare la care nu s-au fãcut investitii si apoi, ploile nu vor mai crea probleme deloc.
„Conform contractelor, care urmeazã a fi semnate, si statia Taia si Zãnoaga vor fi reabilitate în maxim  2 ani de zile. Atunci, Valea Jiului nu va mai avea probleme cu  alimentarea cu apã, chiar dacã ploile vor face ravagii în Valea Jiului”, a adãugat directorul Apa Serv. Cea mai afectatã statie este cea de pe Taia, acolo unde acum se vãd efectele tãierii pãdurilor, însã, în perioada urmãtoare vor începe lucrãri, finantarea fiind deja asiguratã prin Programul Operational  de Infrastructurã Mare care a fost semnat anul trecut si a cãrui implementare a început în aceastã lunã.

Diana Mitrache