Clubul Copiilor din Petrosani – arondat Clubului Copiilor din Petrila

Clubul Copiilor din Petrosani va fi arondat Clubului Copiilor din Petrila. Este decizia luatã de Inspectoratul Scolar al Judetului Hunedoara, iar Consiliul Local Petrosani a trebuit doar sã voteze proiectul, fãrã a avea drept de apel.
„Asa a dorit inspectoratul cã centrul sã fie la Clubul copiilor din Petrila. (…) Noi suntem cu clãdirile, iar inspectoratul cu salariile si finantãrile”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
De cealaltã parte, reprezentantii ISJ Hunedoara subliniazã cã la luarea deciziei a cântãrit mult activitatea din ultimii trei ani a celor doi directori.
“Aceste cluburi ale elevilor precum si cluburile sportive scolare au fost, întotdeauna, si financiar sub Ministerul Educatiei Nationale prin inspectoratele scolare. Asa am mostenit si noi aceastã retea, si nu cred cã este cea mai eficientã. La rândul nostru, în CA-ul de la ISJ, am avut mai multe discutii cu privire la reteaua cluburilor elevilor si a cluburilor sportive. Nu sunt modificãri pe cluburile sportive în judet. În ceea ce priveste cluburile elevilor, pentru anul scolar urmãtor am înaintat o propunere cãtre Minister si am primit si aprobare, astfel încât, la nivelul judetului sã avem Palatul Copiilor Deva cu personalitate juridicã si toate structurile arondate: Orãstie, Brad, Hunedoara, Hateg si o altã unitate cu personalitate juridicã pe ceea ce înseamnã zonã Vãii Jiului. au fost propuneri sã fie o singurã unitate pe tot judetul, însã, am analizat avantajele si  dezavantajele si s-a aprobat aceastã formulã cu douã unitãti cu personalitate juridicã si anume Palatul Copiilor din Deva si  unitatea cu personalitate juridicã din Valea Jiului. Între cele douã era Clubul Copiilor Petrosani si Clubul Copiilor Petrila. În acest caz au fost mai multe opinii si nu am avut alt criteriu si am analizat rezultatele din ultimii trei ani”, a declarat Maria Stefãnie, inspector scolar general ISJ Hunedoara.
Potrivit reprezentantilor ISJ Hunedoara, nu existã nicio modificare în ceea ce priveste activitatea elevilor sau a cadrelor didactice.
Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.