Jietul, secat in totalitate. Vantul bate, apa trece, pietrele raman.

Sa nu credeti ca ne referim la binecunoscuta piesa a lui Mircea Rusu. Ne referim la paraul Jiet care daca acum cateva saptamani era un firicel de apa, astazi nu mai este nici atat. Acesta a secat in totalitate in urma caldurilor din aceasta vara. Pe alocuri au ramas doar pietrele. Reprezentantii Apelor Romane ne linistesc. Ei spun ca paraul este secat la suprafata.

“Nu a secat. Intr-adevar avem problem cu debitele raurilor, insa aici apa curge pe sub pietre. Nu a secat. In urma ploilor care vor pica in urmatoarea perioada debitele raurilor se vor reface treptat”, au declarat reprezentantii Apelor Romane Petrosani.

Cele mai mari probleme se inregistreaza pe afluentii celor doua Jiuri. Nici asa nu se ia in calcul restrictionarea apei catre populatia din Valea Jiului.

“Exista probleme pe afluentii Jiurilor insa nu se pune problema sa fie rstrictionata apa catre populatie. Inca nu s-a instituit asa ceva”, mai spun cei de la Apele Romane.

Toate statiile de furnizare a apei potabile catre populatia Vaii Jiului au functionat normal pana acum, chiar si la cotele scazute ale apelor, dar inca nu se impune restrictionarea furnizarii acestui serviciucatre populatie. In schimb, in albii este cel mai vizibil modul in care apele de munte devin mici paraiase.

Raul IRINOVICI