Municipalitatea de la Petrosani a scos la licitatie un contract pentru curãtarea drumurilor. Contractul denumit “Delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Petrosani, judetul Hunedoara”, este estimat la suma de 11.959.792 lei. Perioada de desfãsurare a contractului este de 48 de luni.
Delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Petrosani, judetul Hunedoara se face pentru activitãtile „Mãturatul, spãlatul, stropirea si întretinerea cãilor publice” si „Curãtarea si transportul zãpezii de pe cãile publice si mentinerea în functiune a acestora pe timp de polei sau de înghet”.
Activitatea “Mãturatul, spãlatul, stropirea si întretinerea cãilor publice”, cuprinde urmãtoarele categorii de servicii: mãturat manual carosabil si trotuare; mãturat mecanizat carosabil; mãturat mecanizat trotuare; spãlat carosabil; stropit carosabil; curãtat rigola  manual; colectarea si transportul deseurilor stradale; întretinerea curãteniei cailor publice. Activitatea “Curãtarea si transportul zãpezii de pe cãile publice si mentinerea în functiune a acestora pe timp de polei sau de înghet”, cuprinde urmãtoarele categorii de  servicii: curãtat zãpadã cu utilaj echipat cu lama/plug; curãtat zãpada manual; curãtat gheata manual; încãrcat mecanizat si  transport zãpada; împrãstiat mecanic material antiderapant, sare în amestec cu nisip; împrãstiat manual material antiderapant,  sare în amestec cu nisip.
În urmã cu câteva sãptãmâni, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi declara cã de cele mai multe ori serviciile de calitate sunt prestate de operatorii privati.
“De când am fãcut aceste lucruri, Petrosaniul aratã bine din punct de vedere al acestor operatiuni. Înainte era o societate S.C. Gospodãrie S.A, societate care asa de bine a mers cã a intrat în faliment si nu avea niciodatã servicii de calitate. La fel se întâmplã si cu gunoiul. Am intrat într-un proiect cu finantare  europeanã la nivelul judetului Hunedoara. Nu întodeauna cei care tin activitãtile în  subordinea administratiei publice locale au cel mai  bun raport pret- calitate”,  a replicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Consilierii locali de la Petrosani au aprobat în urmã cu douã luni delegarea acestui serviciu.
Monika BACIU