Politistii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au reusit sã obtinã 13.000 de lei de la o hunedoreancã, prin metoda „accidentul”. În fapt, în data de 09.05.2018, în jurul orei 04:10, Politia Municipiului Hunedoara a fost sesizatã telefonic de o femeie în vârstã de 63 de ani, din municipiul Hunedoara,  despre faptul cã, în jurul orei 02:50, a fost contactatã pe telefonul fix, de cãtre un bãrbat care s-a recomandat a fi „fiul sãu” si care i-a comunicat faptul cã a produs un accident rutier soldat cu douã victime.
Apelantul i-a relatat femeii cã are nevoie urgentã de bani pentru a salva vietile celor douã victime si cã va trimite soferul „avocatului” sãu, pentru a ridica banii.
Femeia a dat curs solicitãrii si a înmânat 13.000 de lei unui bãrbat necunoscut, care s-a prezentat la usa apartamentului si s-a recomandat ca fiind „soferul avocatului” fiului sãu.
Ulterior, reclamanta a luat legãtura telefonic cu fiul sãu, care i-a spus cã a fost înselatã, motiv pentru care s-a adresat politistilor, solicitând efectuarea de cercetãri, în vederea identificãrii autorilor si a recuperãrii prejudiciului.
În aceeasi searã, Politia Municipiului Hunedoara a mai fost sesizatã de 3 hunedoreni cu privire la faptul cã, prin acelasi mod de operare, s-a încercat inducerea acestora în eroare, în vederea obtinerii unor sume de bani necesare unor „interventii medicale urgente”.  Din fericire, în aceste cazuri, persoanele apelate au fost vigilente si nu au dat curs solicitãrilor, motiv pentru care comiterea infractiunii de înselãciune a rãmas în faza de tentativã.  În toate cazurile prezentate, politistii au întocmit dosare penale si efectueazã cercetãri în vederea identificãrii autorilor.  Pentru a nu deveni victimã a infractiunii de înselãciune comisã prin acest mod de operare, politistii vã recomandã sã verificati dacã ruda respectivã este într-adevãr rãnitã sau a fost implicatã într-un accident rutier. Trebuie retinut cã nici Politia, nici reprezentantii Parchetului nu retin telefoanele mobile ale celor implicati într-un accident rutier. De asemenea, solicitati apelantului date despre unitatea medicalã, de politie sau parchet unde s-ar afla ruda si telefonati acolo, pentru confirmare.
În cazul în care sunteti contactat de persoane necunoscute si nu reusiti sã aflati dacã informatiile sunt corecte, solicitati o întâlnire directã cu acestea si apelati de urgentã numãrul 112, pentru a cere sprijinul Politiei.