Câti cu sapa, câti cu mapa la cel mai mare angajator?

Peste 4.000 de oameni lucreazã la cel mai mare angajator din judetul Hunedoara si dintre ei, o bunã parte sunt mineri.
Câti muncesc si câti sunt în birouri, câti sunt direct productivi si de câti mai este nevoie ne spun chiar liderii sindicali, care afirmã cã nu sunt asa multi TESA si cã minerii, dar mai ales meseriasii, sunt la mare cãutare. Tocmai de aceea se asteaptã o nouã rundã de angajãri si, cel mai bine-venite ar  fi transferurile de la Societatea Nationalã de Închideri de Mine, care are deja formati specialistii. Nu sunt excluse nici angajãrile de pe listele aflate în asteptare.
„Totalul efectivului Complexului Energetic Hunedoara este undeva la 4.200 de angajati, dintre care în subteran lucreazã aproximativ 2.200. Restul sunt personal din termocentrale si suprafatã si de la Prestserv si restul sucursalelor. În momentul în care situatia economico-financiarã va intra pe fãgasul, cât de cât normal, atunci putem discuta de preluarea de personal de la SNIMVJ. Dacã  preluãrile nu sunt  suficiente, apelãm la listele rãmase de la ultimele angajãri,  pentru cã, în discutiile noastre cu cei de la Companie, s-a  punctat si trecerea la listele suplimentare existente la ultimele angajãri, cu candidati care nu au fost admisi si, dacã nici acel numãr nu este  suficient, normal se va trece la angajãri”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.  Fiecare unitate minierã are lipsã de personal. Lipsesc minerii si mai ales electricienii, lãcãtusii, ori specialistii, care sã vinã sã munceascã si sã stie ce au de fãcut în subteran. Ultimele angajãri au fost fãcute în vara anului trecut, iar acum urmeazã sã se angajeze mineri si la mina Vulcan si la Livezeni La sfârsitul anului trecut, 496 de mineri au plecat din sistem, de la minele viabile, iar majoritatea aveau vârsta de pensionare, adicã 45 de ani. Angajãrile ar ajuta mult în subteran, unde au rãmas descoperite multe posturi.
Diana Mitrache

8 thoughts on “Câti cu sapa, câti cu mapa la cel mai mare angajator?

 • 8 mai 2018 at 19:24
  Permalink

  d-le lider fa o socoteala daca 2200 lucreaza in subteran cati dintre ei lucreaza la brigada ? si ai sa vezi ca raman destul de multi care nu pot fii decat meseriasi

  Reply
 • 8 mai 2018 at 19:36
  Permalink

  Trebuie sa se faca angajari de tineri la fronturile de lucru de la Mina Livezeni si Mina Vulcan ! Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului si sa fie pe profit Complexul Energetic Hunedoara !

  Reply
 • 8 mai 2018 at 21:45
  Permalink

  la snim vj sunt o serie de tinere sperante in frunte cu popescu ion nemuritorul de la uricani care recent a ingropat doi mineri din subordine,mai este vesnic pontatul fictiv laszlo domokos care e odihnit de cind freaca menta mai este nu chiar tinara speranta beatrice cea care se muleaza perfect dupa sefii care o conduc ….si ar mai fi citeva nume de luat in calcul chiar si incasatorii din consiliul de administratie bobar sau radu sorin lipitorile psd iste care inchid mineritul.

  Reply
 • 9 mai 2018 at 20:43
  Permalink

  Gigel si Teo, stiu eu un neurochirurg bun, pe doctorul Sora, ca sa-i……”scoata” tembelului astuia investitiile si tevile de termoficare din cap!

  Reply
  • 9 mai 2018 at 21:30
   Permalink

   pentru tine operatia nu a fost o reusita

   Reply
 • 10 mai 2018 at 20:21
  Permalink

  Pai da ca pe ?stia tineri nu leau dat salar ?i au plecat de buna voie m? refer la penultima disponibilizare acuma lucreze cu bo?orogii ?i cu cristosss albe oricum mult nu cred ca mai are CEH

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *