Siegfried Muresan, europarlamentar român, s-a înscris în Partidul National Liberal. Acesta a anuntat chiar pe pagina sa de socializare faptul cã a devenit membru PNL.
„Mã alãtur PNL ca sã câstigãm alegerile europarlamentare si sã scoatem PSD de la guvernare. Am decis sã mã alãtur Partidului National Liberal (PNL). PNL este principalul partid de centru-dreapta din România, principalul opozant al Partidului Social Democrat (PSD) si principalul partid membru al Partidului Popular European (PPE) în România. Pentru a scoate PSD de la guvernare avem nevoie de un PNL cât mai puternic. Vom oferi cetãtenilor toate motivele sã voteze PNL la urmãtoarele rânduri de alegeri. Obiectivul este clar: câstigarea alegerilor europarlamentare si scoaterea PSD de la guvernare. Pentru alegerile europarlamentare, vom prezenta cel mai bun program electoral, cea mai bunã listã de candidati si o agendã pentru cea mai bunã reprezentare a României în Europa”, a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.
Europarlamentarul sustine cã guvernarea social-democratã nu face bine României.
“PSD ne duce înapoi în toate aceste domenii importante pentru români. Economia, justitia, sãnãtatea, educatia, politica externã, în toate aceste domenii PSD si-a demonstrat incompetenta. Fiecare zi în care PSD, în frunte cu infractorul Liviu Dragnea, se aflã la guvernare, este o zi proastã pentru România. De aceea, obiectivul este sã câstigãm alegerile europarlamentare si sã scoatem PSD de la guvernare. Eu îmi voi continua activitatea în Parlamentul European cu aceeasi convingere si determinare sã obtin un sprijin cât mai mare pentru cetãtenii români si europeni si voi lupta, la fel ca pânã acum, pentru respectarea si apãrarea statului de drept, a independentei justitiei, institutiilor si pentru o economie puternicã”, mai mentioneazã europarlamentarul.
Partidul Miscarea Popularã cere demisia lui Siegfried Muresan din Parlamentul European, dupã ce acesta s-a înscris în Partidul National Liberal. Siegfried Muresan a fost nominalizat de douã ori pentru a ocupa functia de premier al României.
”Suntem informati cã tânãrul europarlamentar Siegfried Muresan si-a încheiat negocierile si a optat pentru Partidul National Liberal, unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Având în vedere principiile morale înalte afisate pânã acum în spatiul public si în relatiile din interiorul PMP de europarlamentarul Siegfried Muresan, îi cerem ferm sã demisioneze si din Parlamentul European, pentru cã partidul sã îsi poatã nominaliza urmãtorul candidat de pe lista alegerilor din 2014. Facem aceastã solicitare pentru ca PMP sã îsi poatã mentine reprezentarea în Parlamentul European. Avem speranta cã Siegfried Muresan nu se va compromite, continuând sã ocupe un loc care a fost câstigat prin vot de lista de PMP, adjudecându-si eticheta de traseist”, se aratã în comunicatul dat publicitãtii de PMP.
Muresan este purtãtor de cuvânt al Partidului Popular European, cel mai mare grup politic din Parlamentul European. Partidul National Liberal este si el membru al familiei PPE.
Monika BACIU