Ciobanul de 45 de ani care a disparut la inceputul acestei saptamani este cautat de salvamontisti, jandarmi si rude. Cautarile au fost reluate si vineri dimineata.

Salvamontistii spun ca acum incearca sa-l localizeze prin GPS, pentru ca inca mai are baterie si semnal la telefonul mobil. Asta dupa ce joi l-au cautat peste tot pe unde ar fi putut sa ajunga. In cautari s-au implicat si jandarmii si politistii, care cauta sa-i identifice locatia prin intermediul telefonului mobil. „L-am cautat joi cat a fost lumina. Am fost la toate stanele unde ar fi putut sa se adaposteasca de ninsoarea si vremea rea, dar nimeni nu l-a vazut. Vineri dimineata s-au reluat cautarile. Sunt 3 echipe si rudele omului disparut. Nu excludem posibilitatea ca el sa fi ajuns intr-un loc, sa nu mai poata continua drumul din cauza zapezii si sa fi ramas acolo. Nu stim daca il mai gasim in viata”, spune Dumitru Barlida, seful echipei  Salvamont din Petrosani.

Salvamontistii nu exclud posibilitatea ca omul sa nu mai fie in viata, dar cautarile vor continua pana in vor gasi. In Parang a nins enorm, iar pe alocuri stratul de zapada este si de 2 metri. In plus, in zona este risc crescut de avalansa si asa a fost si in ultimele zile, la peste 1.000 de metri, acolo unde s-a ratacit si ciobanul cautat.

Diana Mitrache